Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

YOU'RE FUCKING GINI-US!!!


Η ομάδα δείχνει να μπορεί. Δείχνει να μπορεί κυρίως να διορθώσει, όχι τα λάθη των περασμένων ετών. αλλά τα λάθη των περασμένων αγώνων. Τα λάθη του ίδιου της του εαυτού.



Η μεγαλύτερη ως τώρα νίκη της ομάδας μέχρι την επόμενη. Ίσως είναι πρώτη φορά που ξεκινάω να γράψω και δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εικόνα της ομάδας.

Πολλοί από 'σας γράφετε για "κακό θέαμα" για "επαγγελματική νίκη", για "κυνική Λίβερπουλ".  Θα αντάλλαζα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση την σημερινή απόδοση της ομάδας με εκείνη στο παιχνίδι με την Μπορνμουθ. Όχι λόγω αποτελέσματος.

Μπορεί πολλοί από σας/μας να νομίζουν ότι μια ομάδα με το ροστερ-Μπάτζετ της Λίβερπουλ είναι λογικό να πετάει πεντάρες κάθε αγωνιστική. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ομάδες στο πρωτάθλημα (και δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο) που έχουν καλύτερο ρόστερ από μας.
Μία από αυτές είναι σίγουρα η Σίτυ.

Το ότι με τους πελάτες πολίτες, έχουμε δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις, μόνο λογικό δεν είναι. Ποδοσφαιρικά λογικό. Αγωνιστικά. Σίγουρα πολλοί σκέφτεστε "Ποια σίτυ;" "Και ποιος Πεπ;" και "πάει άπατος ο απατεώνας" και λοιπά ελληνικά γραφικά κατάλοιπα καφενειακού επιπέδου.

Δεν κάτσω να πείσω κανέναν για το πόσο μεγάλος προπονητής είναι ο Πεπ. Ούτε για το πόσο μεγάλοι παίκτες είναι οι Ντε Μπρόινε (ή όπως στο διάολο λέγεται). Αγουέρο κτλ.

Όσους δεν πνίγει ο φανατισμός και η αλαζονεία το βλέπουν. Φτάνει μόνο να σας πω, πως τρισεκατομμυριούχοι τους έχουν να κουμαντάρουν μία από τις σημαντικότερες εταιρίες τους. Τόσο απλά και κυνικά. Και καλά εγώ είμαι χαζός, αυτοί;

Πάμε στα του ματς. Σκεφτόμουν πρίν τον αγώνα αν τελικά θα ήταν σωστό να ξεκινήσει ο Τσαν αντι του Ορίγκι. Και το ήξερα. Ήξερα πως αν γίνει αυτό το σχήμα θα έμοιαζε περισσότερο με 4-4-2. Εγώ γενικά αν με πλησιάσει η συγκεκριμένη διάταξη βγάζω κάτι κίτρινα εξογκώματα στο πιγούνι, "Κατάρα του σέρβου", αν έχετε ακουστά.

Κι όμως. Τον παραδέχτηκα τον Γερμανό. Θυσίασε κάποιες κλασικές ευκαιρίες, κάποιο θέαμα, κάποια τσαλιμάκια, κάποια δημιουργία ώστε να σφίξει περισσότερο το κέντρο του. Να έχει τις δεύτερες μπάλες, να κλείσει τους χώρους, να παίρνει βοήθειες εν ολίγοις από τους Λαλλάνα και τσαν ανασταλτικά επιλέγοντας να στερήσει ένα κομμάτι της επίθεσης, καθώς στην ουσίa. Όταν η ομάδα αμυνόταν, η διάταξη γινόταν 4-5-1 ή και 4-6-0. Who's giving a fucking shite για το θέαμα και τα πολλά γκολ; Ξέροντας πως είσαι η ομάδα που σκοράρει και δημιουργεί με περισσότερη ευκολία από οποιαδήποτε άλλη στο πρωτάθλημα, αποστολή μας ήταν να κρατήσουμε το 0. Και ναι ρε π@@στη. We've done it!

Το κλείσιμο του χώρου στα 3/4 του γηπέδου όπως έκανε επίθεση η σίτυ, Ήταν τόσο επιτυχημένο που δεν φαίνεται καν ότι ο Φερνάντινιο, κάνει απίστευτο παιχνίδι. Οι έξτρα βοήθειες που δίνουν οι Φιρμίνιο και Λαλλάνα στους Κλάιν και Μίλνερ, έχουν μπλοκάρει εντελώς την δημιουργία της σίτυ από τα πλάγια. Ο Αγουέρο είναι απελπιστικά μόνος σε όλο το ματς μπροστά. Αναγκάζεται συνεχώς να γυρίζει αρκετά πίσω για να σπάσει την μπάλα στα πλάγια που και πάλι όμως έχουν κολλήσει σε ντουμπλαρίσματα παικτών μας. και 3-4 φορές που κυρίως ο Ντε Μπρόινε πάει να γίνει απειλητικός, έχουν κλειστεί όλες οι πιθανές πάσες, (μεγάλος Κλαβαν) και αναγκάζετε να πάει στο σουτ που συνήθως είναι και αυτό "σκοτωμένο". Συμπέρασμα. Άριστα 10!

Αλήθεια είναι πως ο Πεπ έχει κάνει μεγάλο λάθος με τον Τουρέ. Λυπάμαι που το λέω (ή γράφω έστω) για έναν παίκτη που πραγματικά συμπαθώ και γουστάρω πάρα πολύ, όμως το μοναδικό πράγμα που έχει μείνει από τον παλιό καλό Τουρέ είναι η τεχνική. Το σώμα του πλέον δεν μπορεί να τον βοηθήσει (όπως έως τώρα φαίνεται) σε τέτοιο επίπεδο, και ουσιαστικά όσο παίζει ο Γιάγια, είναι σαν να παίζει η σίτυ με 10. Μπορεί να έχει κάνει 1-2 πάσες φαρμάκι, αλλά αυτό θα το κάνει και στα 60 του. Δεν "ξεχνιέται" αυτό το πράγμα.

Αν δείτε την φάση του γκολ μας για 100398η φορά, αλλά αυτή προσεκτικά και όχι πανηγυρίζοντας, θα δείτε ότι ο Βαινάλντουμ είναι μεταξύ των παικτών μας που κλέβουν την μπάλα στον χώρο κοντά στην μεγάλη μας περιοχή, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχει βρεθεί να φτάνει στην μεγάλη περιοχή της Σίτυ κάνοντας άλμα με τέτοια δύναμη. YOU MAD!!!!

Κλείνοντας, κάποιος κακοπροαίρετος και φανατισμένος με την σημερινή συμπεριφορά του Στέρλινγκ ίσως να σκεφτόταν ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τις προκλήσεις του. Ο μοναδικός υπεύθυνος που να του βρισκόταν θα ήταν ο Τσαν. Ο Τούρκος που δεν πήρε ποτέ σε όλο το 90λεπτο φόρα να του κολλήσει τα δύο του πόδια στο γόνατο να του βγάζουν τις τάπες σαν σφαίρες στο ημίχρονο με το τσιμπιδάκι. Αυτά βέβαια είναι καλό να μην τα σκεφτόμαστε να τα απευχόμαστε και να τα καταδικάζουμε εμείς οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι. Απλά εγώ είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω τις πιθανές σκέψεις μιας μεγάλης μερίδας φιλάθλων.


Υ.Γ Αν μου λέγατε να διαλέξω έναν μόνο παίκτη που πιστεύω ότι αν ερχόταν θα το παίρναμε τελικά, αυτός θα ήταν ο Ναινγκολαν. Επειδή όμως δεν με ρώτησε κανείς θα πάω και εγώ με τον λαο. Φέρτε αριστερο μπακ και έναν σεντερ μπακ να το πάρουμε το ξεφτυλισμένο.


Υ.Γ.1 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, χαρές και ΑΧΑΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! :)

Update: Η πάσα του Μιλνερ που ο Φιρμινο χάνει το κοντρόλ στο fifa γίνεται με το τετράγωνο και το L2 ταυτόχρονα. Μόλις το βρήκα.